سالانه ۲ میلیون تن نان هدر می رود
راه بهبود کیفیت، لغو قیمت گذاری دستوری است
▫️آمارها حکایت از هدررفت سالانه حدود ۲ میلیون تن در کشور دارد. رقمی که معادل ۳۰ درصد از کل تولید ملی است.
دو عامل اصلی این فاجعه ملی، به طور مستقیم به سیاست قیمت گذاری دستوری گره خورده است:
▫️عامل اول، استفاده از آرد نامرغوب و جایگزین مواد مضر مانند جوش شیرین است که باعث مصرف سریع بیات و غیرقابل مصرف میشود.
▫️عامل دوم نیز تزریق یارانه پنهان به نان است که آن را به کالایی بسیار ارزان تبدیل کرده است.
▫️راه برونرفت از این بحران، رخ داد اما کاملاً روشن است: عبور از قیمتگذاری دستوری و قیمت تعیین قیمت در رقابتها.
▫️این تغییر، چرخههای متفاوت را ایجاد میکند: نانوا برای جذب مشتری به کیفیت روی میآورد، نان باکیفیتتر دیرتر بیات میشود، مصرفکننده برای خرید نان با ارزش، پول بیشتر میشود و در نتیجه مصرف آن نیز بیشتر به خرج میدهد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر