کاهش چشمگیر مصرف گوشت، حبوبات و لبنیات
خریدوفروش آن در ۸ منطقه تهران
افزایش قیمت گوشت، موجب تعطیلی بعضی قصابیها شده و خرید دانهای تخممرغ افزایش داشته است
✍️سارا سبزی
🔹همزمان با افزایش قیمت کالاهای اساسی، میزان فروش گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات، تخممرغ و محصولات لبنی نسبت به یکسال گذشته در تهران کاهش چشمگیری داشته است و بسیاری از مشتریان درخواست خرید برنج و حبوبات در حجمهایی بسیار کم 
و بهاندازه تهیه یک وعده غذایی را دارند.
🔹بررسیهای میدانی «هممیهن» از خواروبارفروشیها، مغازههای فروش لبنیات و قصابیهای هشت منطقه 6، 10، 11، 12، 16، 17، 18 و 19 در تهران نشان میدهد که فروشندگان محصولات لبنی، حبوبات، برنج، گوشت، مرغ و ماهی در این محلات بهدلیل افزایش قیمتها با کاهش فروش و درخواست برای محصولاتی با حجم کمتر روبهرو شدهاند، بااینحال این کاهش فروش به نسبت طبقه اقتصادی منطقه، متفاوت است.
🔹فروش تخممرغ نیز بسته به منطقهای که این فروشگاهها در آن قرار دارند یکسان نیست و در بعضی مناطق تغییری نداشته و در بعضی دیگر، درخواست برای فروش تکی آن افزایش داشته است.
🔹صاحبان این فروشگاهها میگویند درخواست برای خرید حبوبات و برنج در وزنهای پایینتر نیز نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. برخی از قصابیها هم در محلات جنوب تهران بهدلیل افزایش قیمت گوشت، فروش آن را متوقف کردهاند و در مواردی با درخواست خرید ضایعات مرغ روبهرو شدهاند.
🔹فروشنده لبنیات در منطقه ۱۷: «مشتریای که از ما سه شانه تخممرغ میخرید، الان پنج عدد تخممرغ میخواهد. شاید از هر 20 نفر، یکنفر یکشانه تخممرغ بخرد.مشتریای که سه کیلو پنیر لیقوان میخرید، الان میگوید از آن پنیرهای گچی (با کیفیت پایینتر) 40 هزار تومان بده.»
🔹صاحب یک قصابی در منطقه ۱۱: «نوسان قیمت ماهی و میگو بیشتر از گوشت و مرغ است و این دو نوع گوشت را بهاندازه مرغ نمیخرند. دقیقاً نسبت به سال قبل، میزان سفارش بار ما 40 درصد کمتر شده است.»
🔹صاحب یک مرغفروشی در منطقه ۱۹: «سه تا مرغفروشی در این محدوده جمع شده است. من چهارسال پیش روزانه سه تُن بار میفروختم، الان 150 کیلو بار مرغ را برای فروش پنجشنبه و جمعه آماده کردم، این موضوع هم، نه ربطی به اسنپبک دارد و نه ماشه؛ این فقط زیر نظر مافیاست. درخواست برای آشغال مرغ هم نسبت به چهارسال پیش بیشتر شده است. مشتری به من بیعانه داده که برایش دم مرغ کنار بگذارم، پرسیدم چرا؟ گفت میخواهم از آن روغن بگیرم، نمیتوانم روغن بخرم.»
🔹زینب واعظ مهدوی، کارشناس اقتصاد سلامت: «هزینه خوراک از کل هزینه خانوار در دهکهای پایین درآمدی بیشتر است و این شاخص برای دهک اول در سال 1402 برابر با 43 درصد بوده است. این شاخص برای دهک دهم، تنها 16 درصد است. گروههای هزینهای مثل دادههای وزارت بهداشت نشان میدهد در این بازه زمانی ـ یعنی از سال 1385 تا 1402 ـ مصرف گوشت قرمز در دهکهای پاییندرآمدی به میزان 40 درصد کاهش پیدا کرد و مصرف نان بهعنوان منبعی ارزانتر برای تامین کالری، بهطور عمدهای افزایش پیدا کرد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر