عملکرد صداوسیما در ۱۲ روز جنگ تحمیلی اسراییل د
▫️مفسران صداوسیمایی اصلا کارشناس نیستند
▫️گویا به برخی از آنها دیکته میشود چه بگویند
▫️یکی بگوید نهاد ناظر بر صداوسیما چه میکند؟
🔹 علی شکوریراد، فعال سیاسی اصلاحطلب، از جمله افرادی است که نه فقط به عملکرد رسانه ملی در دوران پس از جنگ انتقاد دارد، بلکه می گوید در دوران جنگ نیز صداوسیما عملکرد مناسبی نداشته است. خلاصه این گفتوگو را بخوانید.
▫️ یک انتقاد اساسی به صداوسیما وارد است؛ مشخص نیست این سازمان دقیقاً برای چه کسی کار میکند و ایدئولوژی حاکم بر سیاستهای آن از کجا منشأ میگیرد.
▫️ صداوسیما بهگونهای عمل میکند که انگار مستقل از سایر ارکان حکومت است و صرفاً بر اساس خواست و نگاه خود تولید محتوا میکند؛ در حالی که نتیجه این عملکرد، تشویش اذهان عمومی است.
▫️ نهاد ناظر بر صداوسیما دقیقا چه کار میکند؟ به نظر میرسد که این نهاد اساساً تعطیل است و هیچ اقدامی انجام نمیدهد. سیاستهایی که اکنون در صداوسیما اجرا میشود، کاملاً وهمآلود و مبهم است و مشخص نیست از کجا هدایت میشود.
▫️ پزشکیان، شعار «دعوا نکنیم» را بهصورت افراطی اجرا میکند. وقتی جایی برخلاف منافع ملی عمل میشود، سکوت دولت در برابر آن، بهنظر من نه قابل قبول است و نه قابل اغماض. در چنین شرایطی، مدعی اصلی باید خود دولت باشد.
▫️ دولت میتواند رسماً از صداوسیما به رهبری شکایت کند و موارد تخلف آن را فهرستوار ذکر کند. همچنین از ایشان بخواهد که در اینباره به صداوسیما تذکر بدهند.
▫️ مفسران صداوسیما اصلا «کارشناس» نیستند. عمدتاً افرادی هستند جهتدار که در قالب عنوان «کارشناس»، حرفهایی را بیان میکنند که از آنها خواسته شده است.
▫️ کارشناسانی که صداوسیما دعوت میکند، معمولاً جهتدارند و همان چیزی را میگویند که به آنها دیکته شده است. اگر صداوسیما واقعاً بخواهد مخاطب جذب کند، باید از کارشناسان مستقل با دیدگاههای مختلف دعوت کند، فضایی برای تضارب آرا ایجاد کند تا مخاطب بتواند از میان نظرات، برداشت مفید و آزادانه خود را داشته باشد.
▫️ از طریق صداوسیما هیچکس نمیتوانست پی ببرد واقعیت بیرون چیست. یعنی صداوسیما بازتابدهنده واقعیتها نبود. بسیاری از اخباری که باید منتشر میشدند، اصلاً مطرح نمیشدند؛ حتی وارد موضوع نمیشدند. مخاطب احساس میکرد وقتش تلف میشود و اگر بخواهد بفهمد در کشور چه میگذرد، باید به منابع دیگری مراجعه کند.
▫️ کارشناسانی که دعوت میشدند اغلب متوهم بودند. تقریباً بیشتر آنها چنین وضعیتی داشتند و آنچه میگفتند بیشتر شعار بود تا تحلیل. کارشناس باید بتواند تحلیل ارائه دهد، مخاطب را قانع کند.
▫️ در چنین نبرد نابرابری، تکیه اصلی ما باید بر اقتدار ملی باشد. البته اقتدار نظامی مهم است، اما اقتدار ملی، یعنی پشتیبانی مردم، بسیار مؤثرتر و تعیینکنندهتر است. اقتدار ملی یعنی حکومت بر دلهای مردم و این مهمترین وظیفه تریبوندارهاست که به حاکمیت یادآوری کنند این مردم را پاس بدارد، آنها را غیرخودی نداند، بلکه خود را کارگزار آنان بداند.
مصاحبه_سیاسی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر