مصطفی اسلامی، مدرس دانشگاه تهران:
▫️شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال حاضر در موقعیتی قرار گرفته که عملاً امکان عقبنشینی ندارد. اگر مصوبه را لغو کند، اعتبار و هیمنهای که در طول چهار تا پنج سال برای اجرای آن ایجاد کرده، خدشهدار میشود. اگر هم مصوبه را لغو نکند، ناچار است به طور مستمر اصلاحیههایی منتشر کند که این امر باعث ایجاد سردرگمی و فشار روانی برای دانشآموزان خواهد شد. متأسفانه برخی از افراد حاضر در این شورا مسائل را قربانی منافع شخصی یا جناحی کردهاند.
▫️اگر واقعاً این مصوبه کارشناسیشده بود چرا تاکنون بارها مورد اصلاح قرار گرفته است؟ در ابتدا، مصوبه صرفاً شامل معدل پایه دوازدهم بود، اما به مرور پایههای دهم و یازدهم نیز به آن اضافه شدند. سپس پایه دهم حذف شد و پایه یازدهم مشمول تأثیر شد. این تغییرات مستمر نشان میدهد که مصوبه از ابتدا بر پایه بررسیهای جامع و کارشناسیشده نبوده است.
▫️هنگامی که از کارشناسی شدن این طرح صحبت میشود، باید دید مشورتها با چه کسانی انجام شده است، بسیاری از این بهاصطلاح کارشناسان، مدیران مؤسسات کنکوری برایشان تفاوتی نمیکند که تأثیر معدل قطعی باشد یا مثبت، یا تعداد دروس نهایی شش یا هشت باشد؛ آنچه اهمیت دارد، سود اقتصادی حاصل از این بازار جدید آموزشی است.
▫️در حال حاضر دانشآموزان باید هم کتابهای آمادگی کنکور را تهیه کنند و هم کتابهای مربوط به امتحانات نهایی را. به عبارتی، یک بازار آموزشی به دو بازار تبدیل شده است. بازار کنکور همچنان فعال است و در کنار آن، بازاری جدید به نام بازار نهایی شکل گرفته است، مجموعه کتابها، دورهها و منابع آموزشی برای آمادگی در امتحانات نهایی منتشر و فروخته میشود، موسساتی که پیشتر فقط منابع کنکور را ارائه میکردند، اکنون وارد این حوزه نیز شدهاند و فروش خوبی دارند.
▫️درکنار آسیب روحی به دانشآموزان بزرگترین پیامد آن تضعیف جایگاه مجلس به عنوان نهاد قانونگذار کشور است. وقتی مصوبهای برخلاف قانون مجلس و بدون تأیید آن اجرا شد بیاعتنایی به قانون مجلس است، بهنوعی بیاعتنایی به فرمایش بنیانگذار انقلاب اسلامی است که همواره تأکید داشتند مجلس باید در رأس امور باشد. این شورا با قلدری کارش را جلو میبرد، نه از زیر سؤال رفتن امضای رئیسجمهور هراس دارد نه از واکنش نمایندگان مجلس.
▫️متأسفانه تا زمانی که این لجاجتها ادامه داشته باشد، امکان بروز آسیبهای جدی وجود دارد. ممکن است نوجوانان ما، به دلیل فشارهای روانی ناشی از این بیثباتیها، به اقدامات ناگواری مانند خودکشی یا اعتراضات شدید دست بزنند. چنین اتفاقاتی پیش از این نیز سابقه داشته و نگرانکننده است.
▫️در شرایط فعلی، ما دیگر با یک اختلافنظر در سطح ملی مواجه نیستیم، بلکه موضوع کاملاً به سطح اشخاص تنزل پیدا کرده است. در واقع، اختلافاتی که امروز وجود دارد، بیشتر میان برخی نمایندگان مجلس و برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی است. تنها راه برون رفت از این مشکلات بازگشت به قانون مجلس مصوب سال ۱۳۹۲ است که اشاره به برگزاری یک آزمون کنکور از دروس عمومی و اختصاصی دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر