بررسی فیلترینگ و یکسال ابراز امیدواریهای بینتیجه دولت برای رفع آن در ایران
▫️آیا پزشکیان هم در آخر دولتش میگوید: نگذاشتند؟
محدودسازی اینترنت مصوبه شورای عالی فضای مجازی نبود
از فیسبوک تا اینستاگرام؛ سیر فیلترینگ شبکههای اجتماعی در ایران
امیدواریای که دیگر امیدوارکننده نیست
کاربران در حال اتصال به فیلترشکن هستند
برآوردی از گردش مالی فیلترشکنها؛ سه برابر درآمد مخابرات
برداشتن فیلترینگ از تحریم سختتر نیست
✍️ از وعده رفع فیلترینگ رسیدیم به اینترنت طبقاتی
محمد هادی جعفرپور در #خبرآنلاین نوشت:
▫️فیلترینگ، محدودسازی پهنای باند، تفکیک دسترسی افراد یا نهادها به «اینترنت آزاد» در مقابل «اینترنت ملی»، عملاً نوعی طبقهبندی غیررسمی دیجیتال را شکل دادهاند که پیامدهای حقوقی و اجتماعی گستردهای دارد.
▫️در ساختار سیاسی_قضایی ایران، قواعد و قوانین متنوعی تدوین و ابلاغ شده که وجه اشتراک همه آنها، تبیین و شناسایی حقوق شهروندی است؛ از جمله منشور حقوق شهروندی، قانون احترام به آزادیهای مشروع، قانون صیانت از حقوق شهروندی، سند امنیت قضایی و از همه مهمتر قانون اساسی.
▫️نظریهپردازان حقوق عمومی، بر اساس مبانی حقوق بشر و حقوق شهروندی، معتقدند که طبق موازین پذیرفتهشده بینالمللی، مردم از هر قشر و موقعیت اجتماعی که باشند، فارغ از جنسیت، نژاد، مذهب یا جایگاه اجتماعی و...، دارای حقوقی برابرند. لذا، استانداردهای حقوق بشری بر این اصل استوارند که در هیچ جامعهای شهروندان درجهبندی نمیشوند و همه مردم، «شهروند درجه اول» تلقی میشوند و از حقوق یکسان برخوردارند.
طبقهبندی شهروندان در فضای مجازی و اینترنت
▫️بحث طبقهبندی شهروندان در عرصه حقوق شهروندی، در عصر دیجیتال و فضای مجازی ابعاد جدیدی پیدا میکند. محدودیتهای اعمال شده در حق دسترسی به اینترنت، سانسور محتوا، فیلترینگ و کنترل فعالیتهای آنلاین عملاً موجب طبقهبندی غیررسمی مردم به شهروند درجه یک و شهروند درجه دو ...میشود.
چالشها و پیامدهای طبقهبندی شهروندان
▫️طبقهبندی شهروندان بر اساس وفاداری یا میزان تطابق با دولت، نه تنها به نقض اصول عدالت اجتماعی و برابری منجر میشود، بلکه زمینهساز ایجاد نابرابریهای حقوقی، اجتماعی و سیاسی است که میتواند موجب افزایش نارضایتی و بیاعتمادی عمومی شود. این وضعیت، بهویژه در زمینه حقوق ارتباطات و دسترسی به اطلاعات، میتواند موجب گسست اجتماعی و سیاسی شود و از کارکردهای مشروعیتبخش حاکمیت بکاهد.
▫️در عصر دیجیتال، محدودیت در دسترسی به اینترنت و اطلاعات، صرفاً یک دغدغه فنی یا سیاسی نیست، بلکه به یکی از مهمترین مسائل در حوزه حقوق شهروندی بدل شده است. در کشور ما، شیوههای مختلف فیلترینگ، محدودسازی پهنای باند، تفکیک دسترسی افراد یا نهادها به «اینترنت آزاد» در مقابل «اینترنت ملی»، عملاً نوعی طبقهبندی غیررسمی دیجیتال را شکل دادهاند که پیامدهای حقوقی و اجتماعی گستردهای دارد.
▫️ایجاد تبعیض میان نهادها، مشاغل و افراد خاص برای دسترسی به اینترنت بدون فیلتر، در حالی که عموم مردم از همان امکان بیبهرهاند، نهتنها نقض حقوق شهروندی است، بلکه باعث تعمیق شکاف اجتماعی و سلب اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت میشود. در بلندمدت، این رویکرد منجر به خودسانسوری، خروج نخبگان از فضای مجازی داخلی، و کاهش سطح مشارکت اجتماعی و سیاسی خواهد شد.
▫️اگر دولتها خواهان توسعه پایدار، شفافیت و اعتماد عمومی هستند، شفافسازی سیاستهای فیلترینگ، حذف طبقهبندیهای ناعادلانه دیجیتال، و تضمین دسترسی برابر شهروندان به اینترنت آزاد و اطلاعات غیرتبعیضآمیز، گامی اساسی و غیرقابلچشمپوشی است
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر