ادعاهای کواکبیان درباره کاترین شکدم
▫️براساس اسناد مراجع امنیتی و قضایی، شکدم تنها در ۵ سفر کوتاه به ایران، مجموعاً ۱۸ روز در کشور حضور داشته است. این مدت اندک، با ادعاهای مطرحشده دربارهٔ فعالیتهای گسترده یا روابط غیرعادی هیچگونه همخوانی ندارد.
▫️نهادهای امنیتی و قضایی بهصراحت اعلام کردهاند که هیچ سند یا گزارشی مبنی بر رفتار غیراخلاقی، ارتباطات مشکوک یا فعالیت غیرقانونی از سوی شکدم در ایران ثبت نشده است. همچنین، برخی اتهامات منتشرشده در فضای مجازی، جعلی و فاقد اعتبار تشخیص داده شده است.
▫️این اولین بار نیست که شایعات اینچنینی دربارهٔ شکدم منتشر میشود؛ ادعاهایی مانند «نفوذ در نهادهای حساس» یا «ارتباطات غیررسمی با مقامات» پیشتر هم مطرح و همگی توسط مراجع رسمی تکذیب شده است.
▫️بسیاری از این اتهامات براساس تحریف اسناد یا برداشتهای نادرست از سخنان قدیمیِ او شکل گرفته است.
▫️با توجه به تکذیب رسمیِ این ادعاها و نبود مستندات معتبر، بهنظر میرسد انتشار چنین اخباری بیش از آنکه مبتنی بر واقعیت باشد، ریشه در اغراض سیاسی دارد.
▫️در شرایطی که صداوسیما تلاش میکند با دعوت از چهرههای متنوع، فضای گفتوگو را گسترش دهد، انتظار میرود مهمانان برنامههای زنده با رعایت امانتداری و پرهیز از اظهارات غیر واقعی و دوقطبیساز، به تقویت همدلی و رشد جامعه کمک کنند.
تشویش اذهان عمومی
▫️پساز اینکه کواکبیان، نماینده پیشین مجلس در یک برنامه تلویزیونی ادعایی مجهول در رابطه با شخصیتهای سیاسی کشور را مطرح کرد، مقام قضایی ضمن احضار او دستور داده مدارک و مستندات ادعای خود را به مقام قضایی ارائه کند که تا کنون هیچ سند و مدرکی بابت این ادعا ارائه نشده است.
▫️دادستانی تهران بهدلیل این ادعای بدون سند و تشویش اذهان عمومی ضمن تشکیل پرونده قضایی علیه این فعال سیاسی اعلام جرم کرد.ن
آزادی اندیشه و آزادی بیان از جمله حقوق اساسی ی
▫️«هر شهروندی از حق آزادی بیان برخوردار است. این حق باید در چارچوب حدود مقرر در قانون اعمال شود. شهروندان حق دارند نظرات و اطلاعات راجع به موضوعات مختلف را با استفاده از وسایل ارتباطی، آزادانه جستجو، دریافت و منتشر کنند.» این را اصل ۲۶ قانون اساسی می گوید؛ اصلی که چند سالی میشود بیشتر مورد توجه قضات و دستگاه قضا قرار گرفته است. توجه به این اصل در کنار مدنظر قراردادن حق آزادی بیان و انتقاد از مسئولین مواردی است که در دو رای صادره اخیر از سوی قوه قضا دیده شده است.
▫️به بیان دیگر، به نظر می رسد چند سالی میشود که فصل جدیدی در قوه قضائیه گشوده شده است و صدور احکامی با «به رسمیت شناختن آزادی بیان» مهر تاییدی بر این گزاره است. احکامی که جای خالی آن پیش از این، در میان آرای صادر شده از سوی دادگاه برای سیاسیون و فعالان فضای مجازی احساس می شد.
▫️صدور احکامی که با به رسمت شناختن حق آزادی بیان اتفاقی است که سابقه کمتری در فضای سیاسی و قضایی داشته است، اتفاقی که با توجه به روندی که قوه قضا در سالهای اخیر آغاز کرده، مانند رسیدگی به فساد مقامات و اطرافیانشان با چشم بستن بر جایگاه آنها، می تواند شروعی جدید برای تغییر رویه در صدور احکام متهمان سیاسی باشد. اگر این روند ادامه دار باشد میتوان گفت که قوه قضا با این آرا مدافع آزادی بیان و اندیشه و انتقاد از مسئولان شده است؛ تا در آینده روندها و رویکردها چه باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر