دریاچههای مصنوعی عراق عامل بخش مهمی از ریزگردهاست
محمد درویش، فعال محیط زیست:
▫️یکی از مواردی که کمتر به آن پرداخته شده، دریاچههای مصنوعی است که از زمان «صدام» در مسیر دجله و فرات ساخته شده بود و یکی از بزرگترین آنها دریاچه «ثرثار» در 45 کیلومتری شمال بغداد است.
▫️این دریاچه 82 میلیارد متر مکعب آب میگیرد یعنی یک حجم باورنکردنی و مثل این دریاچه 4 دریاچه دیگر در عراق است که الان همه اینها خشک و تبدیل به یک چشمه بزرگ گرد و خاک شدهاند.
▫️نکته قابل تامل اینکه آب دجله و فرات را ترکیه بعد از سدسازیها به یک سوم رسانده است. پدیده تغییر اقلیم هم اتفاق افتاده، کل منطقه گرم شده و تبخیر بالا رفته و اینها خشک شده است ولی حالا گرد و خاک آن دارد به چشم هم وطنهای ما در 25 استان ایران میرود.
▫️کار عجیبی که صدام کرد، یک نهری زد به اسم نهر سوم یا نهر صدام و بخشی از رودخانه فرات را مسیرش را تغییر داد، به بهانه توسعه اراضی کشاورزی در شمال بصره.
▫️اما در واقع این کار را کرد تا بتواند پیشروی سپاهیان عراقی را در جنگ با ایران تسهیل کند و توسط آن منطقه مردابی، جزایر مجنون را خشک کند تا آنها بتوانند سریعتر با تانکها بیاید و تا اهواز برسند.
▫️بعد از اینکه در جنگ مغلوبه شد و ایرانیها میخواستند عبور کنند دوباره آن آب را رها کرد و همه اینها باعث شد هورالعظیم سمت عراق هم به شدت خشک شود/ا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر