از مکانیزم ماشه چه میدانیم؟
تهران این روزها در برابر یکی از مهمترین چالشهای حقوقی و سیاسی دوران پسابرجام قرار دارد؛ تهدید کشورهای اروپایی به فعالسازی «مکانیسم ماشه». این اقدام نهتنها پرونده برجام را به طور کامل خواهد بست، بلکه احتمال هرگونه دیپلماسی در آینده نزدیک را نیز از بین میبرد. اما ما از مکانیزم ماشه چه میدانیم؟
مکانیزم ماشه چیست؟
چرا به آن مکانیزم ماشه میگویند؟
مبنای مکانیزم ماشه چیست؟
کار کرد مکانیزم ماشه چیست؟
کدام کشورها عضو برجام هستند؟
از جزئیات مکانیزم ماشه چه میدانیم؟
مکانیز ماشه در چند مرحله فعال میشود؟
طرح شکایت در کمیسیون مشترک برجام: اگر یکی از اعضای برجام معتقد باشد ایران (یا طرف دیگر) تعهداتش را نقض کرده، در کمیسیون مشترک شکایت میکند. موارد اختلافی به کمیسیون مشترک برجام (با حضور ایران، تروئیکای اروپایی، چین و روسیه) ارجاع داده شود
حل اختلاف در سطوح بالاتر: در صورتی که با گذشت 15 روز توافق در کمیسیون حاصل نشود، موضوع به وزرای خارجه طرفهای برجام و سپس به هیئت حل اختلاف یا داوری ارجاع میشود.
ارجاع به شورای امنیت: اگر همچنان اختلاف برطرف نشود، شاکی میتواند موضوع را به شورای امنیت ملل متحد ارجاع دهد.
آغاز شمارش معکوس: شورای امنیت ۳۰ روز فرصت دارد تا قطعنامهای برای ادامه تعلیق تحریمها تصویب کند. اگر چنین قطعنامهای تصویب نشود، تحریمهای سازمان ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت خودکار علیه ایران بازمیگرد
آخرین تحولات درباره مکانیزم ماشه چیست؟
به گفته سایت اکسیوس، آمریکا و سه کشور اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) توافق کردهاند که پایان ماه آگوست (نهم شهریور) را بهعنوان ضربالاجل غیررسمی برای دستیابی به توافق هستهای با ایران تعیین کنند؛ در غیر اینصورت، روند اجرایی مکانیزم ماشه فعال میشود.
تروئیکای اروپایی، چه خواستههایی دارد؟
ازسرگیری همکاری کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی
انتقال حدود 400 کیلوگرم اورانیوم غنیشده با خلوص 60 درصد به خارج از ایران
مکانیزم ماشه تا چه زمانی اعتبار دارد؟
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر